Restaurants

Schuif gezellig aan

Reserveer een tafel bij 1 van onze geselecteerde streekrestaurants

Sluiszicht in Workum

Proef onze streekgebonden gerechten tijdens de lunch en het diner. Neem plaats op ons zuidelijk gelegen terras aan het water of geniet van onze warme ambiance met open keuken en uitzicht op het water. Kom langs en ervaar onze Friese gastvrijheid.

Het Weeshuis

Het kleinschalige hotel en restaurant is gevestigd in een prachtig monumentaal pand dat sinds 1553 dienst heeft gedaan als weeshuis. Het Weeshuis ligt midden in het gezellige centrum van Bolsward, maar onderscheidt zich door een ruime, zonnige terrastuin. Logeer en dineer in de sfeervolle en comfortabele vertrekken en geniet van de gemoedelijke gastvrijheid!

Restaurant Ame Gijs

Ame Gijs is niet alleen een 300 jaar oud Hindelooper volksverhaal, maar sinds twee jaar ook een restaurant, gevestigd aan ’t Oost 8 in het idyllische IJsselmeerstadje. Zo is bijvoorbeeld de warme wafel met kersen één van de specialiteiten.

De Zeven Wouden

Gevestigd in één van de kleinste stadjes ter wereld, tevens een van de bekende Friese Elfsteden, vindt u Restaurant De Zeven Wouden. Midden in het historische centrum van Sloten kunt u genieten van het stadje Sloten, het lekkere eten en van nog veel meer van wat de Zeven Wouden u te bieden heeft.

Stadsherberg Het Wapen

In IJlst, de derde stad van Friesland, kunt u niet om Stadsherberg Het Wapen van IJlst heen. Vanaf het terras bent u toeschouwer van de levendigheid rond de brug. ,,Het is hier altijd gezellig”, zegt Evert Schreur van Het Wapen van IJlst. ,,En de zon schijnt hier de hele dag op het terras”, voegt hij er uitnodigend aan toe.

Fries Museum – Café Thús

In zijn prachtige nieuwe gebouw in het hart van Leeuwarden is het Fries Museum de huiskamer van Fryslân. Je gaat ernaartoe voor een kop koffie, een origineel cadeautje of een filmbezoek – en voor het museum natuurlijk. Hier ontdek je alles over de elf steden en het platteland, de haat-liefdeverhouding met het water, de zoektocht naar het typisch Friese en de plek van Friesland in de wereld.

Restaurant ’t Havenhoofd

’t Havenhoofd staat op een bijzondere plek in Stavoren, op een pier middenin de haven en vlakbij het treinstation. Het restaurant heeft een groot buitenterras, een uitgebreide menukaart, snackbar en de gezellige feestzaal Down Under. Met uitstek een mooie locatie voor bruiloftsfeesten, partijen en personeelsfeesten!

Stadsherberg Sneek

Ilse en Susan zijn er trots op dat zij als familie de stadsherberg, een monumentaal pand uit 1845, met rijke historie, weer hebben mogen opbouwen. In mei 2014 openden zij hier een hotel met 9 sfeervolle kamers. De Stadsherberg is gelegen op één van de mooiste locaties van Sneek, uitzicht op de waterpoort, gelegen aan het water en in hartje centrum!